Strømpris

De mest og minst fornøyde strømkundene

Ny meningsmåling viser hvilke strømselskap vi liker best, og hvilke vi ikke liker i det hele tatt.

MISFORNØYD: Kundene til et av landets største strømselskap er ikke helt fornøyde, og det er heller ikke selskapet med resultatet fra meningsmålingen. Se også hvilke strømselskap som har de mest fornøyde kundene lenger ned i saken. Foto: Eilin Lindvoll
MISFORNØYD: Kundene til et av landets største strømselskap er ikke helt fornøyde, og det er heller ikke selskapet med resultatet fra meningsmålingen. Se også hvilke strømselskap som har de mest fornøyde kundene lenger ned i saken. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert

EPSI Rating la 23. november fram resultatene fra en ny måling av kundeopplevelsen med strømselskapene i Norge. Dette er den 12. studien i rekka, og baserer seg på dybdeintervjuer med drøyt 2300 personer og bedrifter rundt om i landet.

Meningsmålingen viser overordnet at kundetilfredsheten med strømselskapene faller markant fra i fjor, både i privat- og bedriftsmarkedet.

Foto: skjermdump
Foto: skjermdump Vis mer

Høye strømpriser og stort mediefokus på selskapenes strømavtaler, har ført til at kundene i langt mindre grad enn før opplever at de har strømavtaler som tilpasset deres ønsker og behov, ifølge EPSI.

- Det har vært mye negativ oppmerksomhet knyttet til strømselskapene de siste årene. Våre undersøkelser viser blant annet at fire av ti opplever å bli lurt når de kjøper strøm, og da er det heller ikke spesielt overraskende at kundetilfredsheten er lav, sier forbrukerjurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet til DinSide.

Her er kundene mest og minst fornøyde

For første gang har Tibber blitt fanget opp i EPSIs måling av norske strømselskap - og de går rett til topps. Tibber skårer betydelig høyere på alle parametere, og brorparten av alle deres kunder er svært tilfredse.

- Tibber har satset på å gjøre det enkelt å være strømkunde. Det ser vi gir gode skussmål fra kundene deres. Vi ser også at selskaper som Motkraft og Klarkraft, som ikke er fanget opp i meningsmålingen, profilerer seg som alternativer til den etablerte bransjen med enkle og billige avtaler, sier Iversen i Forbrukerrådet.

- Vi er svært begeistret over resultatet, sier Edgeir Vårdal Aksnes i Tibber til DinSide.

- Det vi har gjort siden oppstarter er det motsatte av det strømbransjen har vært kjent for i årevis. Vi skaper et produkt vi ønsker selv, vii har én eneste strømavtale som hele tiden gir deg vår beste strømpris, vi profitterer aldri på strømprisen og jobber iherdig for å gi kunden det beste verktøyet for å styre strømmen smart gjennom appen vår, sier Aksnes videre.

For alle de andre strømselskapene i målingen, går kundetilfredsheten tilbake. Fjordkraft går mest tilbake sammenlignet med i fjor, men også denne gangen er det slik at det er kundene til Hafslund Strøm som er de minst fornøyde, påpeker EPSI.

Foto: skjermdump
Foto: skjermdump Vis mer

- På ingen måte godt nok

- Dette synes vi naturligvis på ingen måte er godt nok, og vi er selvsagt skuffet over tallene. Vi vil nå se nærmere på resultatene og undersøke hva vi kan gjøre bedre, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Fjellstad i Fjordkraft til DinSide.

- Vi er Norges største aktør i strømmarkedet. Det er ikke unaturlig at bransjeleder er blant selskapene som påvirkes mest når strømprisene svinger så dramatisk som vi har sett denne høsten, fortsetter han.

Det har ikke lykkes DinSide å få en kommentar fra Hafslund Strøm ennå.

STRØMSMART: Med enkle grep kan du kutte strømforbruket. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Unngå dette

Forbrukerrådets klare anbefaling er å takke nei til strøm på døra, over telefon eller i elektronikkbutikken.

- Sjekk strømpris.no, så finner du de beste avtalene med prisgaranti på minst tolv måneder. Her kan du velge uten at overivrige selgere prøver å dytte dårlige avtaler på deg, sier forbrukerjurist Iversen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer