De norske er dyrest

ANALYSE: DinSide jobber mye med pristester og prisforskjeller. I denne artikkelen forteller vi deg noe av det vi har lært.

DinSides prisundersøkelser har vist at de utenlandske kjedene tilbyr mer konkurransedyktige priser enn de norske byggevarehusene.
DinSides prisundersøkelser har vist at de utenlandske kjedene tilbyr mer konkurransedyktige priser enn de norske byggevarehusene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er det verdt å merke seg før du reiser ut og handler i dag:

DinSide har opp gjennom årene publisert flere hundre artikler med fokus på prisforskjeller. Høsten 2009 publiserte vi serien "Prisforskjeller under lupen" der vi har fokusert på de norske byggevarekjedene.

Les også:Maxbo: Fra dyrest til billigst på et blunkPrisforskjeller under lupen 7: ByggvaterPrisforskjeller under lupen 6: Tec7Prisforskjeller under lupen 5: StøperørPrisforskjeller under lupen 4: HalogenpærerPrisforskjeller under lupen 3: RødspritPrisforskjeller under lupen 2: MøbelknotterPrisforskjeller under lupen 1: Gardintrapp

Noe av det vi har lært av arbeidet med denne serien, er at de tradisjonelle norske byggevare-aktørene generelt holder høye priser sammenlignet med utenlandske konkurrenter som har etablert seg her i landet. Selv om Bygger'n, Byggmakker, Maxbo, Montér og XL-Bygg åpenbart har forsøkt å ta konkurransen på alvor - blant annet ved å tilby "billig-verktøy" og egne merkevarer - er de generelt langt dyrere enn nykommerne Byggmax fra Sverige og Bauhaus fra Sveits.

BilClasJula

Samtidig er det som forbruker greit å være klar over at det svenske trekløveret Biltema, Clas Ohlson og Jula fører et stort utvalg av verktøy og en del byggevare-artikler. Dermed er de tre svenskene i praksis alternativer til de store byggevarekjedene på mange områder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer