De nye hjelpemidlene

Når nettene blir lange løper ikke norskinger ut i barsk natur. I stedet tyr de til maskinell hjelp for å bli stram over skinkene.

Publisert
Sist oppdatert

De urbane kan ikke gå på ski i marka, løpe seg en tur eller spille fotball i parken. Slikt skal de ha seg frabedt.

Stramheten finnes nemlig et sted i helsestudioene.

Apparatur

Der trener de én og én muskelgruppe eller stedsbundne kondisøvelser på skinnende apparatur, mens kronene farer ut av kontoene.

Helsehopperne godtar skyskrapende priser og kjettingtykk bindingstid. Ny trend anes likevel: Kvadratmeterkongene blant dem har skapt etterspørsel etter treningsmaskineri til hjemmebruk.

Dingser er det aller nyeste innen trening. Til hjerte, til muskler, til beundrende venners konsumblikk.

Klemmer tid

Sportsutstyrpusherne jubler over økt kroneklang i kassa-apparatene og bekrefter trenden. Den skyldes ikke kroppskulturen alene. - Folk har fått dårligere tid. De har ikke tid til å stresse til og fra helsestudioene, og kjøper seg i stedet muligheten til å trene hjemme, sier Atle Andresen, butikksjef hos XXL i Oslo sentrum.

Ikke bare musklene skal ekspanderes. Nå er det kondisen som gjelder. Spinningsyklene farer nemlig fortest ut av butikklagrene.

Dingser

For fint skal det være i heimen. I eget rom skal de nå trone, apparatene. På 80-tallet gikk det i brusmaskiner, vannsenger og 10 kilo tunge "mobiltelefoner".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer