De oppskrytte fradragene

SKATT: Joda. Det er fristende å lese om alt du kan trekke fra på skatten. Men dessverre blir det med drømmen for de fleste av oss.

Publisert
Sist oppdatert

Det høye minstefradraget gjør at det er liten vits for vanlige lønnsmottagere å saumfare lignings-ABCen på jakt etter spesialfradrag.

Så lenge totalsummen av fradragene dine ikke overstiger minstefradragets størrelse, blir de nemlig konsumert av minstefradraget. Og dessverre, dette er situasjonen for de aller fleste av oss.

Før du leser side opp og side ned om de utallige fradragene, bør du derfor først sammenligne størrelsen på dine fradragsposter med størrelsen på minstefradraget.

Hvor stort er minstefradraget?

Minstefradraget vil i de fleste tilfeller være forhåndsutfylt i selvangivelsen for lønnstakere og pensjonister. Minstefradraget skal utgjøre 23 prosent av inntekten din (lønn, pensjon og bidrag), men er likevel begrenset både nedad og oppad.Du får minimum 4.000 kroner,

og maksimalt 43.000 kroner i fradrag.Har du større utgifter enn det som dekkes av minstefradraget, kan du likevel kreve fradrag for dine dokumenterte faktiske utgifter.

Mer om minstefradraget

Det er utgiftene til inntekts ervervelse som er fradragsberettigede. For eksempel utgifter til hjemmekontor, arbeidsklær, verktøy og faglitteratur, samt utgifter i forbindelse med flytting for å overta en ny stilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer