De pinligste plagene

Tåfis, svettelukt og dårlig ånde? Slik tar du knekken på de pinlige problemene.

Illustrasjonsfoto: Colourobox.com Foto: Foto: Colourobox.com
Illustrasjonsfoto: Colourobox.com Foto: Foto: Colourobox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi diskuterer forkjølelse med kollegene, mor lytter engasjert mens du forteller om ryggplagene dine mens du kanskje til og med betror deg til vennene dine om diverse underlivsplager. Men enkelte ting holder du munn om.

Er du syk uten å vite det? Sjekk her

Disse seks plagene unngår du sannsynligvis å ta opp i lunsjpausen på jobb. Vi gir deg rådene til hvordan du håndterer dem:

Hvorfor stinker føttene mine?

Svette består av vann, salter og andre stoffer som i utgangspunktet er så godt som luktfri. Men når svetten kommer i kontakt med bakteriene på huden, dannes nedbrytningsprodukter som gir dårlig lukt.

Slik fikser du det:

Det kan være lurt å behandle fotsvette, ikke bare for å unngå dårlig lukt men også fordi en fuktig fot lettere blir angrepet av fotsopp og fotvorter. For å forebygge bør du vaske føttene hver dag og tørke nøye. Bytt sokker ofte og unngå tette sko. Som behandling kan du påføre føttene en deodorant eller anitperspirant som motvirker dårlig lukt og reduserer svetten. Dersom du er plaget av ekstrem fotsvette, kan du prøve et middel med høyt innhold av aluminiumssalter. I tillegg kan du bruke talkum på føttene eller i fottøyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer