De rareste legatene

Det finnes legater for det meste og de fleste - kanskje til og med deg?

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes legater for det meste og de fleste, men noen er uten tvil rarere enn andre.

Fikk 1,5 millioner i driks

Legatjakt

Er du på jakt etter penger til en spesiell interesse du har, bør du bruke litt tid med en legathåndbok - for det er mye penger som gis bort til mange rare formål.

I den mest kjente samlingen over norske legater, Legathåndboken, finnes det faktisk hele 2.300 ulike legater. Og dermed kanskje også noe for deg.

DinSide har pløyet gjennom håndboken, på jakt etter de rareste, morsomste - og mest lukrative, legatene. Se bare hva vi fant:

Det aller beste pengespillet

Sexes legat

Umiddelbart ble vi litt nysgjerrige - Sexes legat. Men, nei, bare rolig, det handler ikke om sex. Det er bare familien Stillesen og Professor S.A. Sexes, som gir legater til yngre forskere ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved Universitetet i Oslo. Pengene skal brukes til vitenskapelige reiser.

Er du imidlertid interessert i fugler og insekter, er dette kanskje noe for deg? Holger Holgersens legat gir nemlig økonomisk støtte til fremme av ornitologi og entomologi. Sistnevnte betyr læren om insekter, og ja, vi måtte også slå det opp...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer