De ringer deg likevel

Telefonselgere kontakter deg, selv om du har reservert deg mot telefonsalg. Det finnes bare én måte å få bukt med problemet.

HJELPER IKKE: Skal du annonsere på Finn.no, hjelper det ikke å krysse av at du ikke ønsker å bli kontaktet av telefonselgere. De ringer deg likevel. Foto: Finn.no
HJELPER IKKE: Skal du annonsere på Finn.no, hjelper det ikke å krysse av at du ikke ønsker å bli kontaktet av telefonselgere. De ringer deg likevel. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du legger inn en annonse på Finn.no får du mulighet til å melde fra om at du ikke ønsker å bli kontaktet av telefonselgere. Da skal du i prinsippet slippe å bli oppringt av slitsomme selgere som ønsker å gjøre lommeboken din litt tynnere.

Men - denne reservasjonsordningen fungerer ikke i praksis.

Mange av Finn.nos kunder blir til stadighet oppringt av telefonselgere selv om det står klart og tydelig i deres egen annonse at de ikke ønsker å bli kontaktet av selgere.

- Kundesenteret vårt får ukentlig flere henvendelser fra folk som har fått slike oppringninger, bekrefter Lars Vinden, ansvarlig for forbrukertrygghet i Finn.no.

Pågangen av eksterne telefonselgere har skapt hodebry for landets største markedsplass.

- Brukerne våre liker det ikke. I verste fall kan det føre til at folk ikke ønsker å annonsere hos oss, sier Vinden til DinSide.

- Uhøflig

Vinden forklarer at de aller fleste selskapene som driver med telefonsalg respekterer kundene som ikke ønsker å bli kontaktet.

Likevel er det enkelte selskaper som i en lang periode ikke har ønsket å forholde seg til Finn.nos reservasjonsordning. Ett av disse selskapene er Intermedia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer