Coronaviruset

De sikreste «krise-yrkene»

Det er spesielt to bransjer som skiller seg positivt ut når krisa står på som verst, mener ekspertene. Ny Nav-rapport framholder at coronaviruspandemien har satt fart på behovet for omstilling i arbeidslivet.

STENGT, IGJEN: I mars 2020 måtte flere bedrifter stenge dørene for å hindre spredning av coronaviruset, og nå er det atter en gang nedstengning på Østlandet grunnet den muterte virusvarianten. Bildet er fra Strømmen storsenter. Foto: NTB
STENGT, IGJEN: I mars 2020 måtte flere bedrifter stenge dørene for å hindre spredning av coronaviruset, og nå er det atter en gang nedstengning på Østlandet grunnet den muterte virusvarianten. Bildet er fra Strømmen storsenter. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nav har analysert trendene i arbeidsmarkedet fram mot 2035, og deres spådom er at arbeidsmarkedet blir mer ustabilt, samt at folk må regne med hyppigere jobbskifter framover.

I tillegg venter Nav at Norge vil mangle arbeidskraft innen særlig yrkesfag og helsefag, at det er økt risiko for at flere havner utenfor arbeidslivet og at folk må oppdatere kompetansen sin oftere, skriver NRK.

– Coronapandemien «speeder opp» omstillingsbehovene i arbeidslivet. Både arbeidsgivere og arbeidstakere må være forberedt på at arbeidslivet kan endre seg ganske raskt, sier Nav-direktør Hans Christian Holte.

Stengt, igjen

Våren 2020 ble flere hundretusener av nordmenn permitterte eller sagt opp på grunn av coronavirusets herjinger i samfunnet.

Høystatusyrker, for eksempel innenfor luftfartsbransjen, og ansatte i handels-, hotell- og restaurantbransjen er blant de som ble hardt rammet da det ble innført strenge reiserestriksjoner og «portforbud».

Andre yrkesgrupper fikk veldig mye å gjøre - og fikk betydelig forhøyet status i kjølvannet av coronavirusutbruddet. Dette gjelder spesielt ansatte innenfor helsesektoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer