Visste du at det er mer sukker i blodpølse enn i sjokolademuffins, og mer i rødbeter enn i wienerbrød?
Du tror kanskje at du spiser sunt, mens du egentlig får i deg store mengder sukker.
- Ikke interessert i sukkerinnholdet, sier du?
I så fall er du ikke alene. En fersk undersøkelse viser at vi først og fremst ser på pris, når vi handler dagligvarer; 72 prosent av oss synes at prisen er viktigst, mens 50 prosent sier sukker er viktigst.
Her kan du lese om undersøkelsen: Innhold kommer i andre rekke
Da vi spurte DinSides lesere hva som er viktigst, når dere velger mat, er pris fremdeles viktigst - mens kun 10 prosent bryr seg om sukkerinnholdet. Du kan se resultatene av leseravstemningen i boksen til høyre.
Rask sukker
Uansett om du vektlegger sukkerinnholdet i maten eller ikke, når du handler, er det klart at et kosthold med for mye sukker ikke er til nevneverdig gavn for helsen din.
Spiser du sukkerholdig mat, sparkes energien i gang og blodsukkeret stiger ganske umiddelbart.
Problemet er bare at det går like raskt ned igjen, og til en ytterligere lavere nivå enn tlidligere. Og du føler dermed at du må ha enda mer rask tilgang på sukker for å få opp blodsukkeret igjen ...
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger