De smarte gavene

Det finnes julegaver som bare øker i verdi.

Det er fullt mulig å gi bort noe lurt til jul. Foto: Per Ervland
Det er fullt mulig å gi bort noe lurt til jul. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om handelsstanden foreløpig melder om travel julehandel også i år, har finanskrisen fått oss til å tenke litt annerledes. Forbruk erstattes med gjenbruk, og vi tenker mer over hva vi kjøper.

Så hvorfor ikke erstatte julens bruk og kast-gaver med noe som kan øke i verdi? Vi har samlet noen gavetips som vi mener vil holde seg, eller øke i verdi. Vi advarer imidlertid om at ikke alle gavene er like billige.

  • Kunst

    Det har vist seg at usikre tider i aksje- og boligmarkedet gjør at flere velger å investere nettopp i kunst, og det kan faktisk være vel så lønnsomt.

    - De færreste vet at kunstmarkedet faktisk gir enda bedre vekst i investert kapital enn aksjemarkedet. Sette i et femtiårsperspektiv har verdien av kunstverk generelt vokst både sikrere og raskere enn aksjer, har kunstrådgiver Geir D. Hauge tidligere uttalt til DinSide.

    Dessuten er gevinst på kunstsalg skattefri hvis man skulle få lyst til eller behov for å selge. Les mer: Kunsten å investere

  • Smykker

    Smykker, laget av edle metaller, diamanter og andre stener, kan også være lukrative investeringsobjekter. Smykker kan selges nokså enkelt dersom situasjonen tilsier at man trenger penger. I tillegg kommer verdiøkningen på råvarene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer