De største matematiske tabbene

Det finnes faktisk noe slikt som en matematisk katastrofe.

Matematiske og banale feil har fått store konsekvenser. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Matematiske og banale feil har fått store konsekvenser. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen av oss er feilfrie, men når matematikere begår tabber, kan konsekvensene i noen tilfeller bli ekstra store.

Det britiske nettstedet Times Online har kåret det de mener er de ti største matematiske flausene. Ikke aller er like godt kjent for oss nordmenn, men noen av dem kan få deg til å humre eller sperre øynene opp. Orkanen Katrina og millenniumshysteriet er to av fenomenene som pryder listen.

Hauset opp tusenårsskiftet

For da det nærmet seg slutten på året 1999, ventet nærmest en hel verden spent på hva som skjulte seg på den andre siden, og "tusenårsviruset" ble sannsynligvis en av de mest kjente og fryktede matematiske begivenhetene i vår tid. Fordi datamaskiner og -systemer ikke ville akseptere at å gå fra 99 til 00 betød et nytt årtusen, og ikke var en feil, skulle dette medføre store problemer og nærmest sette hele verden ute av drift.

Times Online forteller at land som brukte svært lite penger (i form av konsulenter) for å forberede seg på tusenårsskiftet, som Italia og Sør-Korea, fikk like få problemer som andre land, som for eksempel USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer