De sure regningene

Strømregningen er den første vi ikke betaler.

Å rive i stykker regninger bør skje først etter at de er betalt. Foto: Per Ervland
Å rive i stykker regninger bør skje først etter at de er betalt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen regninger kommer alltid som julekvelden på kjerringa, andre er bare ekstra irriterende å betale når de kommer. Men hvorfor er det sånn?

- I vår tid er det lett å bruke de samme pengene to ganger. Det er mer å holde styr på på 2000-tallet enn det var på tidlig på 1980-tallet, da verden var mer stabil og oversiktlig, sier Christian Poppe, forsker hos Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).

Derfor kommer fortsatt regninger overraskende på for noen.

Her er noen av regningene vi elsker å hate:

  • Strømregningen: Prisen på strøm varierer gjennom året, med mindre du har bundet deg til en fastprisavtale. Prisen du betaler for strøm, består av tre hoveddeler; kraftpris, nettleie og avgifter til staten. De siste årene har kraftpris, nettleie og avgifter utgjort omtrent like store deler av den totale strømregningen. Kraftregningen blir bestemt av tilbud og etterspørsel og hvor mye du bruker i engergi. Regningen kommer normalt kvartalsvis, men de fleste strømleverandører tilbyr også hyppigere innbetalinger.

    Finn billigste leverandør med DinSides strømkalkulator

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer