De sykeste slankekurene

Sitronvann med cayennepepper og babymat er siste skrik i kampen mot kiloene.

Kjendiser tyr ofte til desperate handlinger for å gå ned i vekt. Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox
Kjendiser tyr ofte til desperate handlinger for å gå ned i vekt. Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange tyr til desperate handlinger for å gå ned i vekt. Vi har laget en liste over noen av de sprøeste diettene. Men hva sier ekspertene om disse metodene?

Les også: Er din slankekur farlig?

DinSide Helse har snakket med ernæringsfysiolog Kari H. Bugge i Grete Roede, som kommenterer slanketrendene:

BabymatdiettenDen siste slanketrenden i Hollywood er babymat for voksne. Dietten består i å bytte ut et vanlig måltid med et glass babymat. Siden glassene med babymat kommer i kontrollerte størrelser, er det lett å holde mengdene man spiser under kontroll. En av de første til å begynne med denne såkalte trenden, var Dior-designeren Hedi Slimane. Nå har visstnok flere kjendiser som Marcia Cross og Reese Witherspoon også slengt seg på babymatbølgen.

Kommentar fra Kari H. Bugge: - Barnemat er næringsrik og sunn mat laget til små barn som skal vokse. Ernæringsmessig er det sikkert helt ok, men hva med matgleden? Og hva med det sosiale knyttet til måltidene? Denne metoden bærer veldig preg av å være en diett du kan klare å følge en kort periode, men her innarbeider du ingen nye matvaner du kan ta med deg videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer