De teiper fortsatt

Langs norske veier må du fortsatt stole på at magnetstripen holder.

Teipen er snart en saga blott i kolonialen, men på bensinstasjonene må du fortsatt dra kortet. Foto: DinSide
Teipen er snart en saga blott i kolonialen, men på bensinstasjonene må du fortsatt dra kortet. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er over et år siden DinSide skrev første artikkel om butikker som teiper over chiphullet og ikke tillater betaling med chipløsningen.

Den gang ble det sagt at teipingen ikke er lov, og at den snart ville være en saga blott, men likevel møter vi fortsatt på teipbitene - spesielt langs norske veier.

>>>Derfor teiper de fortsatt

Det er nemlig først og fremst bensinstasjonene som ligger etter når det kommer til innføring av chipløsning for kortkundene. Handler du for eksempel på en Esso- eller Statoil-stasjon med en litt for slitt magnetstripe, kommer du ingen vei. Chipbetaling er fortsatt ikke mulig.

>>>Billigst drivstoff hele tiden

Bensinstasjoner slipper

Fra 1. april i år skal alle betalingsterminaler som brukes i Norge, ha operativ chipløsning, men bensinstasjonene slipper foreløpig unna.

Disse har, ifølge daglig leder Knut Kvalheim i Bankenes Standardiseringskontor (BSK), fått dispensasjon fra kravet.

- Bakgrunnen til at bensinstasjonene ikke har innført chip på betalingsterminalene, er at de tilhører internasjonale kjeder. Der har de hatt ulike internasjonale tilpasninger i forbindelse med omleggingen til ett betalingsmarked i Europa, forklarer Kvalheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.