De teiper fortsatt

Men flere og flere tilbyr nå chipløsningen.

Hos en del Rimi-butikker er det fortsatt stengt for chipløsning.
Hos en del Rimi-butikker er det fortsatt stengt for chipløsning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå utstedes det ikke lenger betalingskort uten innebygget chip, men fortsatt er det butikker som ikke vil la deg bruke chipen. Mange steder er hullet for chipløsning fysisk teipet over. Da DinSide tok opp problemstillingen tidligere i år, ble det sagt at teipbitene snart var en saga blott. Men mange butikker sverger fortsatt til kortbruk med magnetstripe.

Se saken: Derfor har de teipet

ICA og Rimi er blant butikkene der noen fremdeles ikke tilbyr betaling med chip.

- Noen butikker har teipet over for at kunden skal slippe å irritere seg over det hvis den ikke fungerer. Dette gjelder de butikkene der terminalene ennå ikke er oppgradert, sier Bjørnar Mickelson, informasjonsrådgiver i ICA Norge.Han forteller at butikkjeden holder på å oppgradere og implementere systemet i alle terminalene.

- Det skal være klart i alle butikkene innen 1. juli, men mange butikker tilbyr allerede løsningen. Flere og flere av våre butikker får chipløsninger nå, sier Mickelson til DinSide.

Han forteller også at butikkene har to ulike systemer, og derfor er det noen butikker som lenge har tilbudt chipløsningen, mens andre ligger etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.