De tre mest populære endringene

Lønn, gjeld og gjeldsrenter er de tre vanligste postene å endre i selvangivelsen.

Nå skal skatteetaten samle inn selvangivelsene. Husk å sjekke skattepapirene nøye før lørdag klokken 24:00. Foto: Per Ervland
Nå skal skatteetaten samle inn selvangivelsene. Husk å sjekke skattepapirene nøye før lørdag klokken 24:00. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje ikke veldig fristende å bruke en fredagskveld eller lørdag på å saumfare selvangivelsen, men har du ikke gjort det ennå, må du sette igang. Lørdag kveld går den ordinære fristen ut for å levere selvangivelsen med endringer.

» Alt du trenger å vite om selvangivelsen

Skattedirektoratet opplyser at så mange som 657.000 nordmenn har levert selvangivelsen til nå. Og det er grunn til å tro at mange av disse har endret på de forhåndsutfylte postene.

Hvert år er det tusenvis av nordmenn som endrer opplysningene, og i følge Skatteetaten er det spesielt tre poster som er populære å endre på:

2.1.1 LønnHer føres lønn, honorar og andre ytelser fra arbeidsgiver. Rentefordel ved for eksempel rimelige lån i arbeidsforhold skattlegges som lønn. Husk å føre opp alle skattepliktige inntekter som ikke er forhåndsutfylt i selvangivelsen.

4.8.1 GjeldAll gjeld per 1. januar 2011 skal føres i selvangivelsen. Beløpene det er snakk om står blant annet i årsoppgave fra banker, forsikringsselskap og liknende. Husk også at eventuell kredittkortgjeld skal føres opp her. Ubetalt restskatt som er forfalt per 31. desember 2010, føres også her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer