De ubevisste tar regningen

Kredittkort du slipper gebyr på. Det må da være for godt til å være sant? Vi har satt de forskjellige gebyrfrie kredittkortene under lupen, for å finne ut hva du må gjøre for å slippe unna gebyr på det gebyrfrie kortet, enten det er i gull, platina eller tribal cashmere....

Publisert
Sist oppdatert

Gavepakke

Gebyrfrie kredittkort er egentlig en eneste stor gavepakke. Gratis penger i 40-50 dager, helt uten gebyrer. Hvis du holder deg innenfor gitte rammer. Bankene må jo finansiere denne tjenesten på en eller annen måte, og det skal ikke store utskeielsene til med ditt nye gebyrfrie kort før du blir en av dem som må betale regningen.

Hva betyr gebyrfri?

For øyeblikket er det fire "gebyrfrie" kort på markedet: Kash, GE Mastercard, Creditcard.no og Gebyrfri.no. En kjapp sammenligning viser at disse har følgende til felles: Et sted mellom 40 og 50 dagers betalingsutsettelse, ingen årsavgift og ingen avgift når du handler i butikk i Norge. Brukt riktig kan du altså låne penger til å shoppe med - helt gratis - til neste lønning, og enda litt til.

Firerbanden

Måten bankene bak disse fire kortene lar deg ta regningen på er til tider ganske utspekulert. Vi skal ikke dvele for mye med flere bankers kreative språkbruk ("valutapåslag" i stedet for "valutagebyr" etc.) ei heller akkurat her hvem som er verstingen. Det kommer an på ditt forbruk og din betalingsevne. Men det er altså et par kritiske punkter du bør være obs på når du bruker ditt "gebyrfrie" kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.