De ubrukelige julegavene

Vi kjøper dem år etter år...

Hvor mange av julegavene du kjøper tror du ender opp som loftsfyll? Foto: Colourbox
Hvor mange av julegavene du kjøper tror du ender opp som loftsfyll? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, det er tid for årets julehandel igjen. Du gleder deg vel? Til kaos og kø og gavepapir?

Det er nok flere med meg som ikke synes det er så stas med dette julegavestresset. Ikke fordi det ikke er gøy å glede familie og venner med gaver til jul. Det er heller det at det er vanskelig å finne noe som passer. Ingen synes noe om å bruke penger på å kjøpe noe som blir liggende ubrukt. Det føles rett og slett bortkastet. Og er du som gjennomsnittsnordmannen, kommer du til å bruke rundt 9.500 kroner på julegaver i år, ifølge tall fra HSH. Det er cirka 2.500 kroner mer enn i fjor. Det hadde vel vært fint hvis det du kjøpte faktisk ble satt pris på?

En sjokoladeprodusent har en treffende reklame som viser et mørkt loft der det står et elektrisk fotbad og støver ned. Den Turid fikk til jul i fjor. Den ble sikkert brukt et par ganger i julen, men så var det slutt. Det ble for pesete å tømme og vaske fotbadet etter bruk. Dermed bar det opp på loftet med den.

Et elektrisk fotbad - et klassisk eksempel på en ubrukelig julegave. Det var en storslager i fjor, og elektronikkbransjen tror det samme vil gjenta seg i år. Styr unna, med mindre du har noen på gavelisten som faktisk har uttalt at de ønsker seg et slikt fotbad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer