De ulike madrassene

Dette er madrasstypene du antagelig vil finne når du besøker ulike møbelforretninger.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fjærmadrassen

En svært vanlig madrasstype. Den har ett lag springfjærer plassert i en sengeramme med vanlig "plankebunn" (lamellbunn). Fjærene er altså plassert på toppen av lamellen. Allergikere kan få problemer med støv mellom fjærene i slike madrasser.

Rammemadrassen

Rammemadrass med to lag springfjærer.
Rammemadrass med to lag springfjærer. Vis merRammemadrassen består av to lag springfjærer. Den har derfor ikke lamellbunn. Slike madrasser gir vanligvis god liggekomfort. De fleste rammemadrasser leveres med bein, men de kan også plasseres rett på gulvet. Levetida for ramme- og fjærmadrasser er 10 - 15 år.

Latexmadrassen

Som navnet avslører er disse madrassene laget av naturgummi. Den endrer ikke form når du ligger på den, og oppleves ofte som hardere enn fjærmadrassene. Gummien har svært høy luftgjennomstrømning, noe som gir lite fukt i madrassen. Dermed trives ikke husstøvmidd der. Levetida er 15 - 25 år.

Futonmadrassen

De siste årene er denne madrasstypen blitt trendy, også som sovesofa. De enkleste variantene fås i latex eller skumgummi som lett kan bøyes, rulles eller brettes. Dyrere futonmadrasser har innebygde fjærer. Likevel er futon hardere enn andre madrasser.

Vannsengen

Statussymbolet fra 80-tallet består av en vannbeholder av gummi, som er plassert i en sengeramme. Vannet kan ofte varmes opp. Husk at det koster penger. Billige vannsenger er ofte for bløte for vanlige rygger. De gir også unødig mye "skvulping". Dyrere vannsenger gir høy liggekomfort.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer