De vanligste skattefradragene

Uansett om det ble baksmell eller penger tilbake: Selvangivelsen er kun et utkast, og det er du som må sjekke om Skatteetaten har gitt deg fradragene du har krav på. Sjekklisten får du her.

Publisert
Sist oppdatert

Har du allerede jublet i den tro at du skal få penger tilbake, eller er du fortvilet på grunn av en dyster baksmell?

Husk at den selvangivelsen du har fått i posten bare er et råutkast. I de neste ukene er det derfor bare én ting som gjelder: Du må dobbeltsjekke alle opplysningene på selvangivelsen.

Et råutkast

Selvangivelsen skal inneholde alle dine skattepliktige inntekter, betalt skatt, og ikke minst gjeldsbyrden og gjeldsrentene du har fått. Og her er det viktig å være nøye: Det er nemlig fort gjort at enten arbeidsgiver, banken eller skattemyndighetene har gjort en feil. Og det er du som risikerer å svi for tabbene som er gjort.

Ikke bare må du sjekke at de oppgitte opplysningene er korrekte, du må også fylle inn alle opplysninger som eventuelt mangler. Dette er spesielt viktig for deg som har solgt og kjøpt bolig eller aksjer.

Sjekklisten

Sjekk alltid at du er i riktig skatteklasse! Enslige forsørgere skal være i klasse 2 hvis de i 2004 har hatt eneomsorg for barn som er født i 1987 eller senere, eller forsørger eldre barn.

Du anses som enslig forsørger hvis du er alene om omsorgen for og eventuelt også alene om å forsørge barn, og samtidig er ugift, skilt, separert, enke eller enkemann, eller samboende uten felles barn, eller gift etter 31. oktober 2002 og uten felles barn med ektefellen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer