De verste bakteriefellene

Visste du at du ikke bør legge vesken på kjøkkenbenken eller ha tannbørsten på servanten?

Du vil neppe ta på et kafégulv eller fortau med hånden din, men allikevel lar veldig mange håndvesken ligge der. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
Du vil neppe ta på et kafégulv eller fortau med hånden din, men allikevel lar veldig mange håndvesken ligge der. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Måten du organiserer miljøet rundt deg kan ha en stor effekt på alt fra vekten til helsen din, skriver nettstedet msnbc.com. Hvordan kan du unngå helsefarlige bakterier?

Les mer om de vanligste bakteriebombene og oppbevaringsfellene:

Les også: Kvinner omgis av bakterier

Den aller verste plassen for…

… håndvesken, er på kjøkkenbenkenDen dyre håndveska di er ei bakteriefelle. Du vil neppe ta på et kafégulv eller fortau, men allikevel lar veldig mange håndvesken ligge der. Vesken bør derfor ikke plasseres på kjøkkenet siden bakterier lett kan komme i maten.

Les også: Sminken kan gjøre deg syk

… tannbørsten, er på servanten Dette kommer av at servanten vanligvis er plassert nært toalettet. Bakterieekspert Chuck Gerbia er professor på universitetet i Arizona og sier til nettstedet msnbc.com at når du trekker opp, vil partikler fly høyt oppi luften og legge seg på gulvet, servanten og på tannbørsten din.

Les også: Her florerer bakteriene

… varme middagsrester, er i kjøleskapetMat skal alltid avkjøles raskt før den settes i kjøleskapet, ifølge Matportalen. Legger du varm mat i kjøleskapet, vil temperaturen stige og kondensen vil gi gode vekstmuligheter for bakterier. For å være sikker på at bakterier ikke begynner å florere, bør temperaturen senkes fra 60 ºC til 10 ºC i løpet av to timer. Dette kan for eksempel gjøres ved at en kasserolle settes i kaldt vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer