De viktige vitaminene

Er du i tvil om hvilke vitaminer du bør ta? For oss nordmenn er det særlig to typer som er viktige. Vitamin D om vinteren - og såkalt Folat - som bør tas i forbindelse med svangerskap.

Publisert
Sist oppdatert

De viktige vitamineneEr du i tvil om hvilke vitaminer du bør ta? For oss nordmenn er det særlig to typer som er viktige. Vitamin D om vinteren - og såkalt Folat - som bør tas i forbindelse med svangerskap.

For øvrig inneholder kosten de vitaminene vi trenger, så sant vi har et godt og variert kosthold med rikelige mengder av frukt og grønnsaker.Tilskudd i ”dårlige” perioder

Men kostholdet er ikke alltid ideelt, og i dårlige perioder kan vi sikre oss med vitamintilskudd.

Vitamintilskudd er også under forskning når det gjelder forebygging og behandling av sykdom, for eksempel vitamin E og betakaroten, som er planteformen for A-vitamin.

Men du skal vite at du ikke kan få alle de kreftforebyggende og sunne antioksidantene fra matvarer gjennom tilskudd. Disse kan du bare få ved å spise matvarene selv. Mat er her den beste forebyggende medisin!

Vitamin DVitamin D får vi gjennom sollyset, fra tran og fete fiskeslag som laks, ørret, sild, makrell og hellefisk. Margarin og den nye lettere lettmelken er tilsatt små mengder vitamin D.

En stoff under huden omdannes til vitamin D når solen skinner på den. Derfor er det særlig om vinteren vi trenger vitamin D.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer