De vil ha yngre kvinner

Nå er det bevist ...

Nå er det bevist: Jo eldre mannfolkene blir, jo yngre vil de ha damene. Foto: Colourbox
Nå er det bevist: Jo eldre mannfolkene blir, jo yngre vil de ha damene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Menn vil gjerne ha yngre kvinner, og jo eldre gubbene blir, jo yngre kvinner vil de gjerne ha. Kvinner på sin side, vil gjerne ha eldre menn - men når damene blir eldre og mindre fruktbare, vil de gjerne ha yngre menn.

Godt voksne gir blaffen i trygg sex

Dette er konklusjonene etter en svensk studie utført ved zoologisk institutt på Göteborgs universitet, sammen med forskere fra universitetet i Oxford. Forskerne har greid å vitenskapelig bevise det som mange kanskje har trodd, men egentlig ikke visst ... Både menn og kvinner lider av "gubbesyken", som den svenske avisen Expressen så ypperlig formulerer det. Studien er publisert i det medisinske tidsskriftet Evolutionary Psychology.

Kontaktannonser

Forskerne har studert kontaktannonser publisert blant annet i Göteborgs-Posten og Aftonbladet, samt kontaktannonser på internettbaserte kontaktbyråer som match.com og SprayDate.se. Det er snakk om annonser fra heteroseksuelle mennesker mellom 20 og 79 år, samlet fra november 2006 til februar 2007.

Slik får du napp på nett

Forskerne har studert i alt 400 annonser. De har sett på hva annonseinnrykkeren sier om fysisk attraktivitet (egen eller ønsket attraktivitet hos det motsatte kjønn), ressurser (egne eller ønskede ressurser hos det motsatte kjønn) og alder (ønsket alder hos det motsatte kjønn: yngre, lik som egen eller eldre).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer