Deilig, men rådyrt: Mobil i utlandet

Telefonkiosker er noe herk! De er aldri der du er, og enten godtar de ikke, eller sluker de få myntene du har. Skal du til utlandet, ta med deg mobilen, men bruk først ti minutter på å finne ut hvordan du kan spare masse penger!

Publisert

Du har to muligheter: Dyrt eller VELDIG dyrt.

Skal du på ferie til Spania med en venninne i sommer? Selv om dere begge har samme abonnement og ringer like mye, kan du fort komme til å betale dobbelt så mye som henne. Grunnen er at ulike nettoperatører i samme land kan ha vidt forskjellige priser.

Betaler også for inngående samtaler

Bruker du mobiltelefonen innenlands, betaler du kun for det du selv ringer. Men sånn er det ikke når du er i utlandet.

De norske leverandørene har nemlig ikke egne nett i utlandet, og du må derfor betale for at samtaler til og fra din telefon går over andre leverandørers nettverk.

Får du samtaler hjemmefra, betaler den som ringer deg bare det han ville gjort om du befant deg innenfor landets grenser. Det overskytende faktureres på din regning.

Det samme gjelder om du viderekobler hjemmetelefon eller andre telefoner til din mobil. De som ringer betaler prisen frem til det nummeret de slår, resten blir belastet din regning.

Enkelt

Det er ikke noe teknisk prøvelse å ringe fra utlandet. Telefonen finner selv aktuelle nettverk. Kan du velge mellom flere, må du gjøre det via telefonen. Hvordan finner du ut i brukerveiledningen for din telefon. Ringer du til nummer i det landet du er, oppfører du deg som om du ringer fra hvilken som helst vanlig telefon i det landet. Det vil si at du slår nummeret slik det står i katalogen. Ringer du til norske nummer må du slå +47 før nummeret. Det gjelder også om du ringer andre norske mobiler uansett om de er i Norge eller utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer