Deilig og dyrt

For deg som ikke trenger å spare penger...

Publisert
Sist oppdatert

Hvert år skriver vi på DinSide om gode og billige kjøp, som skal hjelpe deg som forbruker til å gjøre gode valg.

15 gode sparetips

Men noen ganger er det lov å drømme seg bort.

Det har vi også gjort flere ganger i år, når vi har skrevet om ekstremt dyre produkter, opplevelser - eller rett og slett om folk som har mye å rutte med.

Her snakker vi godsaker du neppe har råd til, som for eksempel et øyparadis til drøyt 2 milliarder kroner og en bikini til 165 millioner.

Her er ti av de dyreste godbitene vi har skrevet om i 2007:

Deilig og dyrt


Verdens rikeste ungkarer
Mangler du penger på kontoen, og har lyst til å bli fort mangemillardær, kan det hende du tenke på hvem du bør gifte deg med. Tidligere i år skrev DinSide om verdens rikeste ungkarer. På toppen av listen ligger 33 år gamle Sergej Brin, som er god for hele 85 milliarder norske kroner. Litt av en kupp? Kanskje det, men husk at penger ikke er alt...

Deilig og dyrt


Europeisk øy setter prisrekord
Akkurat nå ligger drømmeøya Lisbon Island til salgs på nettet. Øya ligger bare 300 meter utenfor kysten av Lisboa i Portugal. Prislappen ligger på 240 millioner euro, som i norske kroner utgjør cirka 1,9 milliarder. Den eller dem som velger å punge ut for den store underutviklede øya må sette seg ned med lokale myndigheter og snakke om hva øya skal brukes til.

Foto: Soneva Gili Resort & Spa
Foto: Soneva Gili Resort & Spa Vis mer


Hotellrom for de rikeste
Tenk deg et hotellrom som er så innbydende at du ikke ønsker å forlate det. Tenk deg også en regning som gjør at du antagelig ikke har råd til det. Coral Suite på hotellet Four Seasons Resort Punta Mita i Mexico, burde by på det meste du kunne tenke deg av en hotellopplevelse. Egen butler, 836 kvadratmeter å boltre deg på, fem soverom, egen terrasse med svømmebasseng, eget treningsrom og egen kino - for å nevne noe. Suiten koster fra cirka 90.500 kroner, og er utrolig nok blant de billigste på listen over verdens dyreste suiter. Se bilder og prislapper på de aller, aller dyreste her.

Deilig og dyrt


Londons dyreste postnummer
I Londons dyreste boligområdet koster boligen i snitt 22 millioner norske kroner, ifølge nettmagasinet Forbes. Det eksklusive rikmannsområdet heter SW3, og ligger inneklemt mellom Chelsea og Brompton. Les mer her.

Foto: Lonely Planet
Foto: Lonely Planet Vis mer


Verdens dyreste bedrift
Det kinesiske olje- og gasskonsernet Petrochina hadde en svært god dag da selskapet ble børsnotert tidligere i høst. Aksjekursen gikk opp med 190 prosent, noe som gjør selskapet til det største i hele verden, målt etter børsverdi. Etter første handledag var over på børsen ble børsverdien notert til 5.500 milliarder norske kroner. Listen over de dyreste bedriftene i verden domineres av selskaper i Hong Kong/Kina og USA. Se hele listen her.

Foto: Lene Heiberg
Foto: Lene Heiberg Vis mer


Strandmote for mangemillionærer
Susan Rosen og Steinmetz Diamonds har designet en bikini som burde til og med få homofile menn til å snu seg etter damene på stranden. Bikinien består nemlig av sjeldne, feilfrie diamanter, og prislappen er selvfølgelig deretter: 165 millioner kroner!

Deilig og dyrt


Louis Vuitton til 310.000 kroner
For ikke lenge siden ble en veske fra Louis Vuitton solgt for 310.000 kroner. Den spesielle vesken er sammensatt av 14 mindre vesker, skåret opp og sydd sammen til en ny veske. Vindunderet finnes bare i 24 eksemplarer i verden.

Deilig og dyrt


Rådyr musikkspiller
For deg som synes hvit og svart iPod er for kjedelig, og som har litt ekstra cash på kontoen, kan vurdere å kjøpe den lekre, lille iPoden fra Gullsmed Heyerdahl. Vidunderet er dekket av 430 diamanter og 18 karat gull, og koster 248.000 kroner. Og vil du ha eksklusive ørepropper til din lille diamantbelagte iPod, har samme gullsmed laget løsningen for deg: Ørepropper dekket av gull og diamanter til en prislapp på 43.500 kroner. Se bilder på vår søsterside Dingz.no.

Deilig og dyrt


Gullbelagt fjernkontroll
Ville du betalt 300.000 kroner for en fjernkontroll? Det er i alle fall det du må ut med dersom du vil ha en gullbelagt fjernkontroll fra selskapet Lantic Systems. Kontrollen kan brukes på alt fra å betjene garasjeporten til å skru på TV-en.

Foto: Volker Schumann
Foto: Volker Schumann Vis mer


Verdens dyreste by
Og nei, det er ikke Oslo. Ifølge en undersøkelse gjort av konsulentselskapet Mercer, er Moskva den dyreste byen å flytte til for å jobbe. Listen er utarbeidet for at bedrifter skal få oversikt over prisnivået i byer de sender sine medarbeidere til. Oslo kommer på 10. plass på listen, etter våre danske naboer i København, som ender på en 6. plass. Se hele listen her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer