Deilig vinterbrun for noen hundrelapper

Spray deg brun, til spott- eller overpris. Men hvor godt funker det egentlig? Og med en timepris på oppunder 2.000 kroner, kan man ikke like godt reise der solen fortsatt skinner? DinSide overlot oktoberbleke lemmer til beautysalong-taggerne: Her er resultatet.

Publisert
Sist oppdatert

Neriman Jeydi, daglig leder ved Ma Clinique på Frogner i Oslo var den første som tok i bruk solspray i Norge.

- Vi har tilbudt kundene våre denne formen for selvbruning i to år nå, men det er ikke før i sommer at det har tatt helt av, sier Jeydi.

Småpenger?

I forhold til å legge sine blekfete lemmer x antall ganger i et solarium er det ingen billig fornøyelse å bli spraylakkert på en hudpleiesalong. På den annen side - tid er penger. Her kan du fikse brunfargen på 5 minutter, eventuelt 10 om du velger å bli dobbeltsprayet, i stedet for å presse brunfargen ut av lyssstoffrørene i 10 x 15 minutter.

Til gjengjeld skal brunfargen, om du behandler den pent, vare i cirka ti dager. Det er viktig å holde huden jevnt fuktig, og husker du på å smøre deg jevnlig med body lotion, varer fargen altså i ti dager.

I tillegg skal vi skånes for flekkvis avskalling og skabblignende kroppslige tilstander. Fargen skal fade jevnt vekk, som ved sunn og naturlig bruning.

Forberedelser

Selve sprayingen tar kun få minutter, men det kreves likevel litt forarbeid før du lar deg spraylakkere:- Det er viktig å peele (eksfoliere, skrubbe, red. anm) hele kroppen, sier Jeydi, og du bør ta deg spesielt godt av områder med tørr hud, som albuer og føtter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.