Forsikring

Dekker ikke denne tabben

Det kan fort bli dyrt om fryseren din blir ødelagt. - Du kan ikke regne med å få erstatning hvis fryseren står for kaldt, sier Arne Voll i Gjensidige

UNNGÅ DETTE: Står fryseren din plassert i et for kaldt rom og motoren blir ødelagt, er du ikke sikret at forsikringen dekker skadene. Illustrasjonsbilde: Shutterstock
UNNGÅ DETTE: Står fryseren din plassert i et for kaldt rom og motoren blir ødelagt, er du ikke sikret at forsikringen dekker skadene. Illustrasjonsbilde: Shutterstock Vis mer
Publisert

Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige, forteller at uten varme klarer ikke en vanlig fryser å holde maten kald. Skadeforsikringsselskapet skriver på sine nettsider at den nedre grensen ligger på omtrent ti varmegrader.

Derfor bør fryser eller kombiskap som er laget for å stå i et oppvarmet rom ikke plasseres i en uisolert garasje, kjeller eller bod.

- Forsikringen gjelder ved et «vanlig» strømbrudd eller andre forhold du ikke rår over. Du kan ikke regne med å få erstatning for bedervet mat hvis årsaken er at fryseren sto for kaldt og at dette fører til at motoren blir ødelagt, sier Voll.

Kommunikasjonssjefen forteller videre at Gjensidige årlig får melding om cirka 8000 skader som gjelder mat i frysere. Dette fører til utbetalinger på nærmere 35 millioner kroner.

For å unngå en ødelagt fryser er det viktig å sjekke bruksanvisningen før den installeres. Da finner du ut hvilken romtemperatur som er best for fryseren.

- Noen rimeligere apparater trenger imidlertid en «arbeidstemperatur» på minst 16 grader. Det er verdt å nevne at eldre frysebokser og enkelte nyere hvitevarer likevel kan fungere greit under krevende forhold. Slik er det med biler og: Noen går i stykker, mens andre kjøres i 20 år uten at det skjer noe, forteller Voll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer