Dekoderkrøll hos Viasat

TV: Viasats overgang til nytt krypteringssystem har ikke gått like smertefritt som ventet. Svarte skjermer og opp mot to ukers ventetid gir frustrerte kunder. Enkelte hevder likevel at Viasat har fått mer kjeft enn nødvendig.

Publisert
Sist oppdatert

I vår artikkel om parabolpriser fra 2. mars i år hadde vi et helt avsnitt om Viasats planlagte kodeendring. En kodeendring Viasat hevder er helt nødvendig for å få bukt med det store antallet pirat-TV-kort på markedet.

Allerede da var det mye som tydet på at mange kunder ville oppleve sorte TV-skjermer om de ikke endret utstyret sitt. Det er nemlig kun enkelte mottakere som takler det nye kodesystemet, og de aller fleste dekoderne må uansett gjennom en oppgradering.

Og nå er det mye som tyder på at pessimistene fikk rett. I følge Forbrukerrapporten sliter nemlig mange Viasat-kunder med svarte TV-skjermer, og kan i tillegg risikere å måtte vente opp mot to uker før de får service.

Hvem rammes?

Alle som ikke har Viasat-godkjente mottakere har nå fått svarte skjermer. Faller du i denne gruppen er det ingen bønn, du må bytte til en godkjent dekoder om du vil fortsette med Viasat. Har du Gullabonnement og viderefører dette i 12 måneder får du i så fall en ny tuner gratis. Kunder med andre abbonnementer må binde seg i hele 24 måneder for å få en ny tuner uten ekstra kostnad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer