Del konto på 1-2-3

Nå slipper du papirmølla hvis du vil gi andre tilgang til kontoen din.

Med et par tastetrykk kan andre nå disponere kontoen din - hvis begge har konto i samme bank.  Foto: Skandiabanken
Med et par tastetrykk kan andre nå disponere kontoen din - hvis begge har konto i samme bank. Foto: Skandiabanken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skandiabanken har foretatt en oppgradering av nettbanken. Nytt siden mandag er muligheten for å dele konti ved et tastetrykk.

- Vi har innført en såkalt selvbetjent disposisjonsrett. Hvis du ønsker å disponere andres konti, kan du sende en forespørsel via nettbanken, omtrent slik som du legger til en venn på Facebook, forklarer Johnny Anderson, informasjonssjef i Skandiabanken.

Menypunktet for å opprette disposisjonsforhold finner du i venstremenyen under 'Konti' og 'Konti du disponerer'. Disponenten må taste inn navn og fødselsnummer til kontoeier for å sende en forespørsel.

Som kontoeier vil du bli varslet både på e-post og i meldingsboksen om at du har mottatt en slik forespørsel. Du kan godta forespørselen under menypunktet ' Konti' og 'Disponenter på dine konti' i venstremenyen.

Les også: Fullverdig nettbank på mobilen - uten kodekort

Kan brukes av venner

Et krav for at det skal fungere, er at den du sender forespørsel til, også er kunde i Skandiabanken. Men det er ikke noe krav at dere er i familie eller bor under samme tak.

- Nei, hvem som helst kan få disposisjonsrett til kontoen din hvis du godkjenner det. Og det skjer umiddelbart etter at forespørselen er godkjent, sier Anderson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer