Demp smerter med sjokolade

Å fantasere om favorittmaten din kan hjelpe mot kronisk og akutt smerte, sier forskere.

Testpersonene som fantaserte om favorittmaten sin, kunne motstå smerter dobbelt så lenge som andre. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Testpersonene som fantaserte om favorittmaten sin, kunne motstå smerter dobbelt så lenge som andre. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste gang du sliter med akutt hodepine eller magesmerter, trenger du ikke lenger å knaske i deg drøssevis av smertestillende tabletter. Se for deg at du propper i deg deilig sjokolade eller favorittkaken din i stedet.

Fantaserte om mat

Teorien om å fantasere om mat, bygger på ideen om at man får tankene over på noe annet, noe som igjen kan redusere smertene. Forskere hevder nemlig at å fantasere om mat kan være en effektiv måte å takle både kronisk og akutt smerte, skriver ABC News.

Les også: Bli kvitt plagene uten medisiner

- Vi har funnet ut at matfantasier, for eksempel om å spise iskrem, sjokoladekake eller favorittmåltidet ditt, har en smertelindrende effekt. Teknikken får opp humøret og gjør deg mindre bekymret, sier psykologiprofessor Hamid Hekmat fra University of Wisconsin, som leder studien, til ABC News.

Isvann

Undersøkelsen omfattet 60 testpersoner som to ganger ble bedt om å legge hånden sin i isvann, slik at han kunne måle smerteterskelen og toleranse.

Les også: Musikk mot smerte

I runde nummer to ble testpersonene delt opp i tre grupper. Hver gruppe ble bedt om å enten fantasere om favorittmåltidet sitt i detaljer, eller å se for seg en nøytral scene, som for eksempel mennesker som går på tur. Den siste gruppen skulle ikke fantasere om noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer