Spare penger

Den beste hverdagssparingen

Du kan spare mye på de store, faste utgiftene såvel som småforbruket.

GJENBRUK: Ikke kast planke-restene etter plattingen eller terrassen. Hvorfor ikke bygge noe av restene? Hva med ett praktisk bord til å ha på plattingen? Hvis noen av de gamle plankene er greie, bruk dem til å lage noe nytt. Video: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når var sist du sjekket nedbetalingsplanen på lånet ditt eller siste måneds kontoutskrift?

De færreste av oss har tid til å gjennomgå privatøkonomien sin på månedlig basis, men én gang iblant er dette lurt å bruke litt ekstra tid på.

Vi hjelper deg i gang ved å liste opp sju utgiftsposter du bør vie oppmerksomhet, og hvor mye du potensielt kan spare.

1. Boliglån

- De aller største engangssummene sparer du ved å ta en titt på de store faste utgiftene, som lån og forsikring, sier Karlin Moen i Norsk Familieøkonomi til Dinside.

Når det gjelder lån, er det imidlertid viktig at du sammenligner ofte, og det er ikke bare rentene som gjelder: Også termingebyr kan utgjøre en stor forskjell i løpet av nedbetalingstiden.

- For kort tid siden bisto vi et medlem med å flytte boliglånet sitt til en bank uten termingebyr. Selv om renteforskjellen ikke var den største, vil vedkommende spare 16.000 kroner i løpet av lånets resterende nedbetalingstid ved at termingebyrene nå er historie, sier Moen.

2. Forsikringer

Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim råder deg til å sjekke forsikringene minst én gang i året. Send dem ut på anbud på Tjenestetorget.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer