Den enkleste veien til bedre helse

Det kostholdsrådet som er enklest å følge er å spise mer helkorn.

Publisert
Sist oppdatert

Tre måltider med helkorn hver dag vil redusere risikoen for hjertesykdommer og type 2 diabetes. Kornene trenger ikke være i brød. Brun ris, havremel, en kornblanding og popcorn - uten salt og smør - vil også hjelpe.

Tre porsjonerSelv om nordmenn i følge Tidsskrift for Den norske lægeforening spiser fire ganger så mye fullkorn som amerikanere, introduseres stadig nye finkornbrød. Vi må dermed være nøye på å få i oss nok helkorn på andre måter.

Du bør spise tre porsjoner med korn hver dag. Disse produktene er omtrent en porsjon:

  • En halv skål med kokt ris, pasta eller havregryn
  • Et stykke brød
  • En skål med kald kornblanding
  • En porsjon tørr pasta eller ris
I følge Mark Andon, teknisk direktør for ernæring ved Quaker, sier at en skål med havregryn til frokost teller som to porsjoner med hele korn.

Vet ikke hvorforAnbefalingen står i motsetning til populære dietter som Atkins. Men Atkins mener at folk skal kutte ut de fleste karbohydratene i de første to ukene, for så å plukke ut de ”gode” karbohydratene - som helkorn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer