Den enkleste veien til røykekutt

13 gode råd.

I tillegg til en rekke positive helsefordeler, gjør røykeslutt også svært godt for lommeboka. Tenk på alle pengene du kommer til å spare! Foto: colourbox.com
I tillegg til en rekke positive helsefordeler, gjør røykeslutt også svært godt for lommeboka. Tenk på alle pengene du kommer til å spare! Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vil du vil, men får det ikke til. Du kan i alle fall trøste deg med at du ikke er den eneste. Til enhver tid er det over 100 000 personer som ønsker å kvitte seg med vanen som er den viktigste årsaken til tidlig sykdom og død i Norge.

Og husk at røykere må i gjennomsnitt gjøre fem til syv forsøk på å slutte får de klarer det, ifølge Lommelegen.

Men ikke gi opp før du har gitt opp røyken for godt. Her gir vi 13 gode råd som kan hjelpe deg.

Har du klart å slutte alt? Hva er dine tips? Del med oss i debattforumet nederst i artikkelen.

Les også: Slutt å røyke på ti dager

1. Du må vite hvorfor du vil slutte

Det hjelper ikke å si du skal slutte å røyke uten å vite hvorfor. Og du må ha en annen grunn enn at det er usunt for deg. For å bli motivert nok må du ha en skikkelig personlig grunn til at du skal stumpe røyken.

Kanskje du vil forhindre at resten av familien blir tvunget til å bli passive røykere? Kanskje du frykter å få lungekreft mer enn noe annet? Eller kanskje du ønsker å se yngre ut? Velger du en sånn type grunn blir det lettere å finne motivasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.