Den irriterende grensen

NETTHANDEL: 200 kroner er den magiske grensen for å unngå moms og spedisjonsgebyr ved bestilling fra utenlandske nettbutikker. Men for å være sikker må du bruke tollvesenets valutakurs. Den finner du her.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide har helt siden starten i 1998 tatt opp konkurransehinderet 200-kroners grensen utgjør. Handler du for mer enn 200 kroner fra en utenlandsk nettbutikk må du nemlig betale moms på 24 prosent, samt et spedisjonsgebyr. Det eneste unntaket er per i dag bøker.

Størrelsen på spedisjonsgebyret varierer etter hvem som står for fortollingen, men Posten tar for eksempel fra 70 til 150 kroner dersom de skal gjøre jobben.

Bruk riktig valutakurs!

Som ivrige nettshoppere av DVD-filmer fra utlandet har vi god erfaring med å holde oss under 200-kroners grensen. Det finnes nemlig flere utenlandske nettbutikker som tilbyr gratis frakt til Norge, (www.play.com er et eksempel) og er du heldig får du dermed ofte to filmer under den magiske grensen.

Vanligvis bruker vi DinSides Valutakalkulator for å sjekke kursene, og flere av våre forsendelser har – omregnet til norske kroner – hatt en verdi på 199 kroner på bestillingstidspunktet.

Dette er imidlertid ikke bra nok: Skal du være på den sikre siden må du nemlig sørge for å bruke Tolletatens egne valutakurser. Det er nemlig deres kurser som legges til grunn ved beregningen av om du er under eller over 200 kroners grensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer