Den moderne "Casanova"

Publisert
Sist oppdatert

Den moderne Casanova

Er Casanova bare en utslitt romanfigur som egner seg best til nattlig lesning? Eller eksisterer han fortsatt? Sexolog Elsa Almås har sett nærmere på den mystiske mannskikkelsen.

Av psykolog Elsa Almås

Ja, hvem er Casanovaen? Denne spennende mannsskikkelsen, som er akkurat slik så mange drømmer om å være?

Han er lidenskapelig, sjarmerende, forførende, og utstyrt med den lekreste garderobe og en stor, fet bankkonto. Livet hans er en lek, og verden er hans lekeplass. Skulle han vært en kvinne, ville hun sannsynligvis blitt kalt en nymfoman. Og hun ville straks bli gjenstand for mindre beundring, og mer skrekkslagenhet.

En ulykkelig personlighet?Rett nok sier han om seg selv - eller var det kanskje en eller annen ”forståsegpåer” som sa det: at Casanova er en ulykkelig personlighet som ikke har plass for det varige, tette og forpliktende forholdet - det som krever ekte følelser, innlevelse, og mot til å stå ansikt til ansikt med seg selv.

Nå har ikke vi noe ønske om å gjøre narr verken av ”forståsegpåerne” eller Casanova, men hvorfor i all verden skal man gjøre ham så tragisk?!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer