Den perfekte tiden for røykeslutt

Resultatet var ikke til å ta feil av da 200 kvinner prøvde å stumpe røyken.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com    Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hormonene påvirker nemlig nikotinavhengigheten, viser en ny amerikansk studie. Forskerne bak studien mener at sjansene for å lykkes med røykeslutt er størst i tiden etter siste menstruasjon og frem til neste eggløsning, skriver avisen Daily Mail.

Årsaken til det skal være at hormonnivået i kroppen varierer i løpet av syklusen, og forskjellene i de ulike fasene skal ifølge forskerne påvirke nikotinsuget.

Les også: 15 gode grunner til å stumpe røyken

- God drahjelp

Tobakksekspert og forskningsleder Karl Erik Lund ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) kjenner ikke studien, men synes den er interessant.

- I et tiltaksperspektiv er det nyttig og positivt at studien identifiserer en periode der kvinner kan være mer motiverte for å slutte å røyke. Dette kan nok fungere som en ekstra drahjelp, sier han til DinSide Helse.

Han legger til at det vil kreve en del selvadministrasjon og mestringsevne, men han mener sjansene for å lykkes kan øke når man er seg bevisst hvilke perioder røykeslutten er enklest å gjennomføre.

- Vi har ikke gode nok hjelpemidler i dag for personer som ønsker å slutte å røyke, så det er fantastisk dersom man greier det på egen hånd, med litt hjelp fra naturens side, sier Lund. Les også: Slik stumper du røyken

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer