Den sjette sans eksisterer

Når du føler at noen iakttar deg trenger ikke dette bare være noe du innbiller deg. Tyske forskere mener nå å ha funnet bevis for at den sjette sans eksisterer.

Publisert
Sist oppdatert

[Forum: Merker du at andre ser på deg?]

Tyske forskere har funnet bevis som tyder på at mennesker besitter en sjette sans.

- Dette viser at mennesker kan ha paranomale krefter, sier forskeren fra Freiberg universitet i Tyskland.

Dr Stefan Schmidt og hans stab utførte to forskjellige eksperimenter over tusen ganger og tror nå at de endelig har klart å bevise at den sjette sansen eksisterer.

Det første eksperimentet gikk ut på at en frivillig satt i et lukket og lydtett rom langt vekk fra forsøkspersonen. Det eneste den frivillige kunne se var en skjerm som viste direkte videooverføring av forsøkspersonen. Den frivillige skulle tidvis se på skjermen og se bort fra skjermen.

Forsøkspersonen ble koblet opp til elektroder som registerte prikking eller så kalt elektronisk aktivitet i huden. Disse målingene ble sammenlignet med den overvåkingsaktiviteten den frivillige pesonen bedrev for å se om det var avvik i prikkingen.

Det andre eksperimentet innebar direkte mental interaksjon. Den frivillige skulle da konsentrere seg om å få forsøkspersonen til å føle seg ukomfortabel og avslappet mens han ennå satt inne det lukkede rommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer