Den smarte kortbrukeren

Det er en fordel å ha både bankkort (eventuelt med VISA) og et kredittkort. Men hvordan skal du bruke dem?

Publisert

Har du et kortbruk som ligner bankenes gjennomsnittskunder betaler du merkbart mer per år enn hvis du lytter til DinSides råd.

Vi forutsetter at du er en relativ aktiv kortbruker - godt over gjennomsnittet.

La oss si du bruker kortet ditt 30 ganger hver måned til varekjøp. I tillegg har du tre ganger per måned behov for å ta ut kontanter.

Dersom du følger rådet norske banker om å bruke bankkortet for daglige innkjøp og kredittkortet kun som en "hendig reserve" blir kostnadene som følger:Er du smart og lar bankkortet ligge og heller bruke kredittkortet reduseres dine kostnader kraftig:

Kolonnen rentetap i tabellene viser det du taper på å ikke utnytte den rentefrie betalingsutsettelsen som kredittkortet gir.

Bankkortbrukeren taper renter fordi han eller hun til enhver tid har mindre penger på lønnskontoen enn ved bruk av kredittkort. Her trekkes det som kjent ikke penger av dine bankkonti når du handler. Vi har beregnet rentetapet med utgangspunkt i 6.800 kroner - som er det Statens Institutt for Forbruksforskning mener en kvinne eller mann mellom 27-35 år forbruker per måned. Renten vi har brukt er to prosent som er en typisk lønnskontorente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer