Brød eller knekkebrød?
Dette er et omdiskutert tema – noe som gjenspeiles av de mange innleggene på ulike debattfora på nettet, som SOL.no, VG Debatt og diskusjon.no.
Det ser ut til at de fleste tror knekkebrød er det sunneste. Men hvorfor?
Les også:Går du på brød-bløffen?Se vår store brød-test!Sjekk hvilke brød som inneholder hva
Antatte fordeler og ulemper
Fordeler som ramses opp er at knekkebrød ikke inneholder gjær, men mer fullkorn og fiber – og i tillegg har en lavere glykemisk indeks.
Flere tror imidlertid det er vanskelig å bli mett på de tørre, tynne skivene. Og spiser du flere knekkebrød enn skiver, vil det også bety mer pålegg, som gjerne kan føre til unødvendig mange kalorier?
Les også: Derfor bør du spise skorpa også
Kostholdseksperten svarer
DinSide Helse har bedt klinisk ernæringsfysiolog på Lommelegen.no, Åse Andresen, om hjelp.
Ifølge Andresen er det ikke et enkelt fasitsvar på hva som er best å spise av brød eller knekkebrød.
Les også: Kan folsyre komme i brødet ditt?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger