Den store frysebløffen

FORBRUK: Passer ikke Grandiosaen inn i ditt nye fryseskap? Ikke så rart kanskje. Produsentene lyver nemlig på nettovolumet.

Publisert
Sist oppdatert


Trenger du et nytt kombiskap i leiligheten din? Da bør du være klar over at produsentene lover for mye når de oppgir kombiskapenes nettovolum.
Det er konklusjonen i Forbrukerrapportens test av 10 kombiskap som publiseres i nr 1/2004.

26 prosent mindre enn oppgitt

Etter å ha målt både kjølerommene og frysedelene på de ti skapene var resultatet nedslående:

  • ”I 17 av 20 tilfeller viste det seg at produsentene oppga et høyre nettovolum enn det vårt laboratorium målte."
Størst avvik fant laboratoriet på et kombiskap fra Samsung. Der hadde produsenten hevdet at frysedelens nettovolum var på 104 liter.

Målinger avslørte imidlertid at nettovolumet var på snaue 76 liter, et avvik på hele 26 prosent.

- Samsung har målt volumet uten skuffer. Men du kan ikke bruke en fryser uten skuffer, sier testansvarlig Hans Walløe ved FI-lab til Forbrukerrapporten.

Skuffene gjør utslaget

Utslaget til Samsung ble såpass stort fordi de hadde utstyrt sin modell med tykke og solide skuffer, som dermed tok mer plass enn konkurrentenes modeller. Som nevnt ovenfor var imidlertid ikke Samsung alene.

Også Whirlpool-modellen skrøt på seg ni liter høyere lagringsplass på frysedelen, enn det målingene til laboratoriet viste.

Et gyllent unntak

I motsatt ende kom Electrolux godt ut. De hadde oppgitt et volum på 256 liter, mens testen viste at skapet faktisk fylte hele 269 liter.

- Rådet må være å se kritisk på skapene, og ikke stole på oppgitt volum, avslutter Hans Walløe ved FI-lab til Forbrukerrapporten.

Og for den evige ungkar, eller familier som lever i tiden, kan vi jo føye til: Ta med deg noen tomme grandiosa-esker til butikken, og velg den modellen som fyller flest esker...

Kilde: Forbrukerrapporten

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer