Den store rentedagen

I dag har både Storbritannia og EU valgt å holde styringsrentene stabile.

Publisert
Sist oppdatert

I dag er det den store rentedagen i Europa.

Tåler du ikke renten?

Stabil dag

Både European Central Bank (ECB) og Bank of England (BoE) har nemlig hatt rentemøte i ettermiddag. Og både ECB og BoE valgte å holde renten stabil, på henholdsvis 4,00 prosent og 5,00 prosent.

Ifølge NTB er veksten i den britiske tjenestesektoren, som står for tre firedeler av økonomien, krympet til null. Samtidig fortsetter boligprisene å falle dramatisk.

Likevel var det ikke ventet noen rentenedsettelse i Storbritannia. Ifølge Børsen var det nemlig kun fem av 61 økonomer som hadde forventet at BoE skulle pille ved renten.

Ekspertene ventet videre at den europeiske renten ville forbli på samme nivå, noe som altså viste seg å være korrekt.

Så høy er norsk rente

Kredittkrisen

Siste gang det var rentemøte, i april måned, valgte den europeiske sentralbanken (ECB) også å holde styringsrenten stabil på 4,00 prosent. Samme dag satte Bank of England ned styringsrenten med 0,25 prosentpoeng, til 5,00 prosent. Det skyltes da den aktuelle kredittkrisen i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer