Den store skiguiden

Skisesongen er ikke over. Her er alt du trenger å vite for å få maks ut av den.

Hvordan er skiteknikken din? Med bedre skiteknikk kan du spare mange krefter. I tillegg belaster du kroppen mindre og du unngår klassiske belastningsskader. Foto: VisitOSLO/Odd Stiansen
Hvordan er skiteknikken din? Med bedre skiteknikk kan du spare mange krefter. I tillegg belaster du kroppen mindre og du unngår klassiske belastningsskader. Foto: VisitOSLO/Odd Stiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har vi skrevet mye om langrenn. Her har vi samlet de nyttigste tipsene og artiklene som omfatter langrenn, som gode smøretips, hvordan gå riktig på ski og hva du bør spise for å yte maks.

Unngå lim under skiene

Det endte heldigvis med et gull og jubelrop etter femmila sist søndag, men skikongen Petter Northug jr hadde også som kjent noen dårligere dager under oppstarten av OL i Vancouver. Du kjenner deg kanskje igjen i at det tar litt tid å komme helt på glid.

- Faen, det er som å ha lim under skiene, skal en fortvilet Northug ha ropt til treneren sin under hans første OL-øvelse, som endte i fiasko når alle ropte på gull.

Vi er vel alle enige om at det blir en langt hyggeligere skiopplevelse når du og skiene dine samarbeider og er venner, og her spiller selvfølgelig smøring en viktig rolle. Smøring av langrennsski er blitt en vitenskap, men det trenger ikke være så vanskelig som det ser ut til.

- Det holder med fire utgaver av festevoks: Blå ekstra, grønn, rød og fiolett. I tillegg tar du med deg universalklister (på sprayboks eller tube), skirens, skrape med kork, og litt sandpapir, ifølge Den Norske Turistforeningen (DNT).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer