Den sunneste maten

Gi disse helsebombene en sjanse.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en tendens til å legge de samme tingene i handlekurven når du kjøper mat? Det er lett å skygge unna varer vi ikke kjenner så godt, men det finnes også gode grunner til å prøve noe nytt iblant.

Les også: Mat med antirynke-effekt

ABC News fikk Joanne Ikeda, en professor i ernæring ved Berkley universitet i California, til å fortelle hvilke av de «nye» mattypene som er ekstra bra for oss.

For helsas skyld bør du altså ta sjansen på noen av matvarene på lista under, og kanskje blir det en positiv opplevelse for smaksløkene også.

Kiwi

Dette er en av c-vitaminets superstjerner. En kiwi inneholder kun 50 kalorier, men metter godt likevel fordi den er full av fiber. I tillegg er den en utmerket kalium-kilde.

Spinat

I likhet med flere andre bladgrønnsaker er spinat rik på mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium. Den er også en god kilde til vitamin A og C.

Paranøtter

Paranøtter er en svært god kilde til selen, et mineral vi ikke alltid får nok av i kosten vår. Paranøtter inneholder også proteiner, fiber og vitamin E. I tillegg er nøttene rike på enumettet fett - den type fett som er bra for oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer