Den sykeste regningen

Regningen fra Ullevål som dumpet inn i postkassen var på 25 kroner. Vårt spørsmål er følgende: Koster det ikke mer enn det smaker?

Den sykeste regningen
Publisert
Sist oppdatert

Mamma og pappas yndlingsjente hadde klemt fingeren sin i en tung ytterdør, og i hui og hast bar det til legevakten.

Nesten gratis

Tross mye snakk og kritikk av Legevakten i Oslo var utflukten en fin opplevelse. Jenta fikk til og med bundet inn fingeren i bandasje (holdt ca. 1,16 minutt), og fikk med et lite stykke barnevennlig plaster med tegneseriefigurer.

Utflukten til legevakten var i tillegg gratis - for som det stod på skiltet ved informasjonsdesken: Barn under syv år skal ikke betale egenandel.

Så lang - så godt.

Lite lurt

Men etter en uke kom en regning inn brevsprekken. På 25 kroner for plaster og bandasje. Regningen var sendt fra Ullevål Universitetssykehus.

Hmmmm, tenkte vi. Det er selvsagt greit at legevakten tar seg betalt for materialene de bruker. Men hvorfor sendes det en regning? Det må da koste mye mer enn det smaker: Ikke bare papir, konvolutt og frimerke, men også personalbruk til utskrivning av fakturaen, for ikke å snakke om registrering av innbetaling mv.

Hadde det ikke vært lurt - om de måtte ha de 25 kronene - å be foreldrene betale beløpet før de dro fra Legevakten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.