Den tar ti år av livet ditt

Det er ikke bare røyking som kan forkorte livet ditt med et ti år.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For også overvekt og fedme kan redusere leveårene dine, ifølge eksperter ved Oxford University, skriver BBC i dag.

Bare moderat fedme kan redusere livet med hele tre år, viser studien som er gjort på over 1 million mennesker i hele verden. Resultatene er publisert i tidsskriftet The Lancet.

Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at om lag 1.600 millioner av verdens voksne befolkning var overvektig i 2005. WHO anslår videre at det i 2015 vil være om lag 2.300 millioner overvektige, og at mer enn 700 millionner av disse vil ha fedme, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Fedmeepidemi blant norske jenter?Drikker du deg fet?

Nordmenn er mindre overvektige og fete enn de fleste andre europeere, viser en rapport fra WHO som sammenlignet kroppsmasse­indeksen (BMI) til innbyggerne i 25 land, melder Vårt Land.

Men forekomstene av overvekt og fedme i den norske befolkningen har økt parallelt med utviklingen internasjonalt, og tilstandene representerer utvilsomt en helserisiko for stadig flere nordmenn.

Norske undersøkelser viser at omtrent hver femte nordmann i alderen 30 år og eldre har fedme, og at andelen er om lag 20 prosent både blant kvinner og menn, ifølge SSB. Andelen barn og unge med overvekt er mellom ti og 20 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer