Den ultimate PMS-guiden

Er du et PMS-monster? Slik overlever du når det kommer til den tiden av måneden:

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Humøret er som en berg-og-dal-bane. Du er fysen på noe godt, og det er bare forbokstaven! Og kroppen ligner mer og mer på en overoppblåst ballong. Ja, du har kommet til den tiden av måneden som både du, og ikke minst din kjære, skyr som pesten.

Les også: Ikke kvinnens skyld!

Årsaken til PMS er fremdeles ukjent, og tilstanden kan dermed ikke unngås. Heldigvis kan du gjøre flere livsstilsendringer som kan ha en positiv effekt og som sørger for at symptomene ikke forverres.

Mat og drikkeSørg for ha et balansert kosthold, da dette kan lette symptomene og redusere mengden av dem. Spis mer fullkorn og frisk frukt og grønnsaker, og unngå for mye salt og sukker. Dette er spesielt viktig dersom du allerede er blant dem som opplever deg selv som et PMS-monster!

Ta testen her: Er du avhengig av sukker?

Forsøk også å spise seks små måltider om dagen, i stedet for tre store måltider.

Alkohol og koffein kan forverre PMS-symptomene, så unngå drikke som inneholder disse ingrediensene.

Trening og søvnRegelmessig trening er ikke bare bra for å lette PMS-smerter, men også for den generelle helsen. Ekspertene anbefaler minst 30-60 minutter kondisjonstrening de fleste dager i uken. Dette kan være alt fra å gå en tur i hurtig tempo til en sykkel- eller joggetur og hopp og sprett på treningssenteret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer