Prute på renta

Den ultimate prute-på-renta-mailen

- Ikke vær konfliktsky, er økonom Lene Dranges klare budskap.

KUNNSKAP ER NØKKELEN: Finn ut hva du betaler i renter på lånene dine, sjekk hva du kan få hos andre banker og formulér en tydelig e-post til banken. Det nytter ikke å sitte stille i båten som en trofast bankkunde. Foto: Eilin Lindvoll
KUNNSKAP ER NØKKELEN: Finn ut hva du betaler i renter på lånene dine, sjekk hva du kan få hos andre banker og formulér en tydelig e-post til banken. Det nytter ikke å sitte stille i båten som en trofast bankkunde. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år har det vært mange rentekutt, både på lån og sparing. Er du heldig, har du kanskje sikret deg effektiv boliglånsrente helt ned til 1,20 prosent.

Men, mest sannsynlig betaler du høyere rente enn dette - spørsmålet er bare hvor mye høyere?

Økonomi-ekspertene er alltid tydelige på at boliglånskunder bør være prisbevisste, sjekke renta de har opp mot den de kan få, prute hos banken eller bytte bank.

Undertegnede journalist har selv gjort dette, og sparte en god sum på et ganske enkelt grep:

Du vinner ikke på å være snill

I sin nye bok «Pengeplanen» som kommer ut 18. januar skriver økonom Lene Drange, blant annet kjent fra «Luksusfellen», om nettopp dette med pruting og bankbytte.

- Ikke vær konfliktsky, og ikke tenk at du må være snill mot banken din siden de har vært så snille å låne deg masse penger. Bank er business, og du betaler for pengene du låner i form av rente og eventuelle gebyr, understreker Drange når Dinside snakker med henne på telefon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer