Den vanligste kvinnesykdommen

Blærekatarr og infeksjoner nedre urinveier er en av de vanligste plager hos kvinner i alle aldre. Med noen få unntak opplever vel alle å få det i løpet av livet. Mange får det flere ganger og mange blir dessverre ofte også kronisk plaget.

Publisert
Sist oppdatert

Av Dr. Bernt Rognlien

Mange kvinner opplever at de lettere får blærekatarr hvis de fryser eller avkjøles, mange får det etter en antibiotika behandling for andre plager og mange får blærekatarr når de er nyforelsket og har stor seksuell aktivitet.

BehandlingHar du en kraftig blærekatarr med feber og blod urinen, og i tillegg vondt i ryggen, har nok infeksjonen gått opp i nyrebekkenet. Da skal du alltid ha en skikkelig antibiotika kur. De fleste leger vil også behandle en vanlig blærekatarr uten feber og tegn til oppadgående infeksjon med antibiotika - men oftest med korte kurer på 3-5 dager. Hos oss på Balder-klinikken behandler vi de fleste ukompliserte blærekatarrer enten med urter, homeopatiske medisin eller med akupunktur med godt resultat. Å ta en kort antibiotika kur gjør kanskje ikke så stor skade, men får du stadige infeksjoner og må ta den ene kuren etter den andre bør du løse problemet på andre måter. Et godt råd når du tar antibiotika, er alltid å bruke melkesyrebakterie tilskudd eller biola/cultura naturell får å redusere skaden på tarmfloraen.

Akutt blærekatarr:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer