Denne blir du mett av

Nok en grunn til å velge mørk sjokolade.

Du får mindre lyst på annen søt, salt og fet mat dersom du spiser mørk sjokolade, viser ny studie.  Foto: colourbox.com
Du får mindre lyst på annen søt, salt og fet mat dersom du spiser mørk sjokolade, viser ny studie. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan med fordel velge mørk fremfor lys sjokolade i julen. Det kan nemlig minske trangen til å fråtse i andre søte, salte og fete godsaker, melder danske Politiken.

Les også: Spis sjokolade hver dag

En ny studie utført ved Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet og Institutt for Human Ernæring, viser at mørk sjokolade er betydelig mer mettende enn lys sjokolade. Det har lenge vært kjent at den mørke sjokoladen er et sunnere valg, men forskerne bak studien opplyser at den også skaper en ekte metthetsfølelse sammenlignet med den lyse sjokoladen.

Samme kalorimengde

For å sammenligne hvilken effekt mørk og lys sjokolade ville ha i forhold til påfølgende appetitt og kaloriinntak, ble 16 unge, frivillige, normalvektige menn bedt om å teste begge sjokoladevariantene.

Testingen fant sted på ulike tidspunkt, med den mørke sjokoladen i første runde og den lyse i neste omgang.

Les også: Disse sjokoladene bør du spise

Samtlige deltakere hadde fastet i 12 timer i forkant av testen, hvor de ble tilbudt 100 gram sjokolade, som de spiste i løpet av 15 minutter. Kaloriinnholdet i sjokoladene var tilnærmet det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.