Denne børsen faller ikke

Ikke alle børser merker den internasjonale krisen.

I Hollywood er himmelen alltid blå.  Foto: colourbox.com
I Hollywood er himmelen alltid blå. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OK, så er det ikke en ordentlig børs. Men Hollywood-børsen, nærmere bestemt the Hollywood Stock Exchange, har en hærskare av aksjespekulanter og fans som er inne og leker seg hver dag.

Hollywood Stock Exchange er et nettsted som behandler filmer og filmstjerner som aksjer, et internettspill der spillerne kan satse simulerte "Hollywooddollar" på aksjer i skuespillere og filmer. Aksjekursen varierer etter hvor populære skuespillerne og filmene er. Kommer det nye opplysninger om skuespillernes inntekt, eller en god anmeldelse av en kommende film, påvirker dette aksjekursen på børsen.

Prisen på aksjene avhenger av den interne handelen, men også av ytre forhold som fra den virkelige verden. Prisen på skuespillere og regissører bestemmes ut fra fortjenesten til de fem siste filmene de har medvirket i. Hvis en skuespiller spiller i fire kassasuksesser etterfulgt av en smal, uavhengig film, vil dette få aksjen til å falle.

Brukes av bransjen

Slik fungerer HSX på mange måter som en annen børs. Det interessante er at den også har vist seg å stemme godt overens med den virkelige verdens syn på filmer og skuespillere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer